Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Borozó (nem melegkonyhás)
A 5630 - Italszolgáltatás TEÁOR alatti szakmakódok:
Borozó (nem melegkonyhás) (563004)
Egyéb italszolgáltatás (563007)
Kávézó, teázó (nem melegkonyhás) (563006)
Kocsmai, italbolti vendéglátás (563002)
Sörbár (nem melegkonyhás) (563003)
Zenés szórakozóhely (mulató, varieté, bár, diszkó) működtetése (563001)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a különböző szeszes és szeszmentes italok kiszolgálása palackozva és kimérve, étel felszolgálása nélkül; a nem a helyszínen készített egyszerű étel (kelt és zsíros tésztából készített finompékáru, pogácsa, szendvics stb.) is értékesíthető (lásd lábjegyzet)
Lábjegyzet: 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet, hatályon kívül helyezte: 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a nem saját termelésű alapanyagból készített szőlőbor termelői borkimérése, lásd: 110201
- a saját termelésű alapanyagból készített szőlőbor termelői borkimérése, lásd: 110203
- az előre csomagolt/elkészített italok viszonteladása, lásd: 47 ágazat
- az italok kiskereskedelmi értékesítése automatán keresztül, lásd: 479903
- az ételkészítés és ehhez kapcsolódó italszolgáltatás, lásd: 5610 szakágazat
- a termelői bor kimérése helyben fogyasztásra, kóstoltatása fesztiválon, lásd: 563007
- a diszkó és táncterem működtetése italszolgáltatás nélkül, lásd: 932904
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik az italoknak előállítása és felszolgálása a helyszínen, azonnali közvetlen fogyasztás céljából .
Ebbe a szakágazatba tartozó szolgáltatás helye:
- a bár
- a kocsma, borozó
- a koktélbár
- a diszkó (túlnyomóan ital felszolgálásával)
- a söröző
- a kávézó
- a gyümölcslé-árusító bár
- a mozgó italárus
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- csomagolt, elkészített italok újraeladása, lásd: 47
- az italok kiskereskedelmi értékesítése automatán keresztül , lásd: 4799
- diszkó, táncos hely üzemeltetése döntően italfelszolgálás nélkül, lásd: 9322