Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Közétkeztetés
A 5629 - Egyéb vendéglátás TEÁOR alatti szakmakódok:
M.n.s. egyéb vendéglátás (562904)
Munkahelyi étkeztetés (562901)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a közétkeztetés: olyan vendéglátó tevékenység, amelynek során meghatározott fogyasztói csoportot, vendéglátó-ipari termékekkel, többnyire előre megrendelés alapján a nap egy-egy meghatározott időszakában, meghatározott időtartamban látnak el különösen oktatási, gyermek-, szociális-, egészségügyi-, bentlakásos intézményben, táborban (lásd lábjegyzet)
- az ételt központi egységben készítik és onnan kerül kiszállításra a főzőkonyhával nem rendelkező szervezet, intézmény részére (lásd lábjegyzet)
- az ételek és italok biztosítása többnyire kedvezményes áron, egyértelműen meghatározott személyek, csoportok számára, akik többségében egy szakmai csoport kötelékéhez tartoznak (pl. iskolai menzák, egyetemi éttermek, a fegyveres erők tagjainak rendelkezésére álló katonai étkezdék és menzák stb. szolgáltatásai)
Lábjegyzet: 62/2011. (VI. 30.) VM rendelet
Lábjegyzet: 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet, hatályon kívül helyezte: 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik a konyhaüzem ételszolgáltatása, azaz a fogyasztóval kötött szerződéses megegyezésen alapuló ételszolgáltatás, meghatározott időszakban.
Idetartozik még a koncesszióval működő kedvezményes étkeztetés sport- és hasonló létesítményekben. Az ételt többnyire központi egységben készítik.
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- az ételszállítás (pl. közlekedési vállalkozások részére)
- koncessziós ételszolgáltatás a sport- és hasonló létesítményekben
- üzemi étkezdék, menzák, kantinok és kávézók üzemeltetése koncesszióval (pl. üzemben, irodában, kórházban vagy iskolában)
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a romlandó áruk feldolgozása viszonteladásra, lásd: 1089
- a romlandó áruk kiskereskedelmi értékesítése, lásd: 47-es