Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Munkahelyi étkeztetés
A 5629 - Egyéb vendéglátás TEÁOR alatti szakmakódok:
M.n.s. egyéb vendéglátás (562904)
Munkahelyi étkeztetés (562901)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a munkahelyen, intézményben működtetett, főzőkonyhával rendelkező étterem; étel és ital (melegített kész-, illetve félkész ételek, frissen sült (grillezett) húsok, halak, nyers saláták és zöldségfélék, lángos, sütő- és édesipari termékek, cukrászati készítmények, kávé és szeszmentes italok) készítése, és azok meghatározott személyeknek történő kiszolgálása, italértékesítés szeszes ital nélkül (lásd lábjegyzet)
Ide tartozik: az alap-, közép-, felsőfokú iskolai oktatásban részesülő fiataloknak az oktatási intézmény keretei között biztosított főzőkonyhás étkeztetése, egy adott munkahely (pl. üzem, hivatal vagy sporttelep) dolgozóinak étkeztetése
Lábjegyzet: 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet, hatályon kívül helyezte: 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a romlandó étel elkészítése viszonteladásra, lásd: 108901
- a romlandó étel kiskereskedelmi értékesítése, lásd: 47 ágazat
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik a konyhaüzem ételszolgáltatása, azaz a fogyasztóval kötött szerződéses megegyezésen alapuló ételszolgáltatás, meghatározott időszakban.
Idetartozik még a koncesszióval működő kedvezményes étkeztetés sport- és hasonló létesítményekben. Az ételt többnyire központi egységben készítik.
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- az ételszállítás (pl. közlekedési vállalkozások részére)
- koncessziós ételszolgáltatás a sport- és hasonló létesítményekben
- üzemi étkezdék, menzák, kantinok és kávézók üzemeltetése koncesszióval (pl. üzemben, irodában, kórházban vagy iskolában)
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a romlandó áruk feldolgozása viszonteladásra, lásd: 1089
- a romlandó áruk kiskereskedelmi értékesítése, lásd: 47-es