Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Pecsenye és más húsalapú készítmény sütése
A 5610 - Éttermi, mozgó vendéglátás TEÁOR alatti szakmakódok:
Cukrászda, fagylaltozó (561010)
Egyéb üzlethez nem kötött vendéglátás (561004)
Falatozó (büfé), hidegkonyhás büfé szolgáltatás (561006)
Falatozó (büfé), melegkonyhás büfé (561005)
Kávéház, teaház (melegkonyhás) (561008)
Palacsinta-, lángos-, pizzasütés (561003)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a forgalmazás helyén előállított frissen sült (grillezett) húsok, pecsenyék és más húsalapú készítmények, sült és főtt kolbász, hurka, virsli, füstölt vagy sült hal sütése (lásd lábjegyzet);
Ezen szolgáltatások mellett nem biztosítanak ülőhelyet és nincs pincéri felszolgálás.
Lábjegyzet: 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet, hatályon kívül helyezte: 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a munkahelyi étkeztetés, lásd: 562901
- a közétkeztetés, lásd: 562903
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ez a szakágazat magában foglalja a fogyasztók kiszolgálását étellel úgy, hogy felszolgálják nekik, mialatt ők ülnek, vagy a fogyasztók kiszolgálják saját magukat a kitett ételekből (svédasztal), vagy elfogyasztják a kész ételt az adott helyiségben, vagy elviszik onnan, vagy akár kiszállíttatják. Idetartozik még az ételek elkészítése és felszolgálása azonnali közvetlen fogyasztásra motoros vagy nem motoros járműből, vagy élelmiszer-szállító kocsiból.
Ebbe a szakágazatba tartozó szolgáltatás helye:
- az étterem
- az önkiszolgáló étterem
- a gyorsétterem
- a pizzaszállító
- az előre elkészített és csomagolt ételek elfogyasztására alkalmas étkezőhely
- a fagylaltos kocsi
- a mozgó élelmiszer-szállító
- az ételkészítő piaci bódé
- a közlekedési eszközben működő étterem, bár, ha elkülönült egységként üzemel
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az ételek kiskereskedelmi értékesítése automatán keresztül , lásd: 4799
- a koncesszióval működő kedvezményes étkeztetés (közétkeztetés), lásd: 5629