Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
A 1102 - Szőlőbor termelése TEÁOR alatti szakmakódok:
Bortermelés (nem saját termelésű alapanyagból) m.n.s. (110201)
Pezsgőtermelés (nem saját termelésű alapanyagból) (110202)
Pezsgőtermelés (saját termelésű alapanyagból) (110204)
Szőlőmust-, bortermelés (saját termelésű alapanyagból) (110203)
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a bortermelés
- a pezsgő, a habzóbor termelése
- a bor termelése szőlőmust-koncentrátumból
- a bor elegyítése, tisztítása és palackozása
- az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes szőlőbor gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a törköly lepárlása, lásd 1101
- a szeszes italok palackozása és címkézése a termeléstől elkülönülten, lásd: 4634 (ha a tevékenység nagykereskedelem része), illetve 8292 (ha díjazásért vagy szerződéses alapon végzik)