Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Készétel gyártása
A 1085 - Készétel gyártása TEÁOR alatti szakmakódok:
Ebbe a tételbe tartozik a készétel (pl. előkészített, fűszerezett, főzött ételek) gyártása. Ezek az ételek tartósítva készülnek, fagyasztással, vagy konzerv formájában, és általában viszonteladásra csomagoltak, címkézettek. Ezek az ételek legalább két különböző összetevőből készülnek (kivéve a fűszerezés).
Ebbe a tételbe tartozik:
- a hús- vagy baromfihúsétel gyártása
- a fagyasztott halétel gyártása, beleértve a sült halat hasábburgonyával
- a zöldséges ételek gyártása
- a fagyasztott vagy más módon tartósított pizza gyártása
- a helyi specialitások és nemzeti ételek gyártása
- a készétel gyártás döntően rizsből, hús, hal és egyéb összetevő hozzáadásával
- a készétel gyártás döntően kuszkuszból, hús, zöldség vagy más összetevő hozzáadásával
- a fagyasztott és konzervált készétel gyártása döntően babból
Nem ebbe a tételbe tartoznak az azonnali fogyasztásra készített ételek, mint például az éttermekben készítettek.
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a nyers és feltét nélküli pizzatészta gyártása, lásd: 107201
- a nyers pizza feltéttel (a tészta alap egyáltalán nincs, vagy félig van megsütve), lásd: 108901
- a friss ételek, vagy a kevesebb mint két összetevőből készült ételek gyártása, lásd: a 10-es ágazat megfelelő szakágazatában
- a romlandó készételek gyártása, lásd: 108901
- a készételek kiskereskedelmi értékesítése üzletekben, lásd: 471101, 472901
- a szerződéses vendéglátási ételszolgáltatás, lásd: 562904
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik a készétel (pl. előkészített, fűszerezett, főzött ételek) gyártása. Ezek az ételek tartósítva készülnek, fagyasztással, vagy konzerv formájában, és általában viszonteladásra csomagoltak, címkézettek. Nem tartoznak ebbe a szakágazatba az azonnali fogyasztásra készített ételek, mint például éttermekben készítettek. Ezek az ételek legalább két különböző termékből tevődnek össze (kivéve a fűszerezés).
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hús- vagy baromfihúsétel gyártása
- a fagyasztott halétel gyártása, beleértve a sült halat hasábburgonyával
- a zöldséges ételek gyártása
- a fagyasztott vagy más módon tartósított pizza gyártása
- a helyi specialitások és nemzeti ételek gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a friss ételek, vagy a kevesebb mint két termékből gyártott ételek gyártása, lásd: a 10-es ágazat megfelelő szakágazatában
- a romlandó készételek gyártása, lásd: 1089
- a készételek kiskereskedelmi értékesítése üzletekben, lásd: 4711, 4729
- a készételek nagykereskedelme, lásd: 4638
- a szerződéses vendéglátási ételszolgáltatás, lásd: 5629