Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Malomipari termék gyártása m.n.s.
A 1061 - Malomipari termék gyártása TEÁOR alatti szakmakódok:
Ebbe a tételbe tartozik:
- a gabona őrlése: liszt, dara, korpa és pellet gyártása búzából, rozsból, zabból, kukoricából és más gabonaféléből
- a rizs malomipari feldolgozása: hántolt, őrölt, fényezett, előfőzött és tört rizs, rizsliszt gyártása
- a zöldségfélék malomipari feldolgozása: liszt és dara gyártása száraz, hüvelyes zöldségekből, gumósokból, illetve emberi fogyasztásra alkalmas olajos magbelekből
- a gabonából készült reggeli étel gyártása (müzli típusú készítmények pl. kukoricapehely)
- a kenyér, sütemény, keksz, palacsinta sütéséhez előkészített, kevert liszt és tészta gyártása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a burgonyaliszt és -dara gyártása, lásd: 103101, 103102
- a nedves gabona magvak őrlése, lásd: 106201
- a készétel gyártása döntően rizsből, hús, hal és egyéb összetevő hozzáadásával, lásd: 108501
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a gabona őrlése: liszt, dara, korpa és pellet gyártása búzából, rozsból, zabból, kukoricából és más gabonaféléből
- a rizs malomipari feldolgozása: hántolt, őrölt, fényezett, előfőzött és tört rizs, rizsliszt gyártása
- a zöldségfélék malomipari feldolgozása: liszt és dara gyártása száraz, hüvelyes zöldségekből, gumósokból, illetve emberi fogyasztásra alkalmas olajos magbelekből
- a gabonából készült reggeli étel gyártása
- a kenyér, sütemény, keksz, palacsinta sütéséhez előkészített, kevert liszt és tészta gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- burgonyaliszt és -dara gyártása, lásd: 1031
- a nedves gabona magvak őrlése, lásd: 1062