Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás m.n.s.
A 1039 - Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás TEÁOR alatti szakmakódok:
Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás (saját termelésű alapanyagból) (103910)
Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (103901)
Pattogatottkukorica-, pirítottnapraforgómag-készítés (nem saját termelésű alapanyagból) (103904)
Pattogatottkukorica-, pirítottnapraforgómag-készítés (saját termelésű alapanyagból) (103905)
Savanyúságkészítés (nem saját termelésű alapanyagból) (103902)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
- a gyümölcs, dió és zöldség tartósítása fagyasztással, szárítással, olajban, illetve ecetben tartósítva, konzerválással stb.
- a gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
- a dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
- a dió pörkölése
- a diós ételek és tészták gyártása
- a zöldségből vagy gyümölcsből készült, romlandó, előkészített ételek, úgymint:
- saláták: vegyes saláta, csomagolt saláta
- hámozott, összevágott zöldségek
- tofu (szójababsajt)
- a szárított gyümülcs-, zöldségkeverék gyártása
- a brikett, pellet gyártása élelmiszeripari feldolgozás hulladékából (pl. zöldségfélék héjából, szójababhulladékból) takarmány céljára
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a gyümölcs és zöldség szárítása a napon, lásd: 016301
- a burgonyafeldolgozás, -tartósítás, lásd: 103101, 103102
- a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd: 103201, 103202, 103203, 103204
- a savanyúságkészítés (nem saját termelésű alapanyagból), lásd: 103902
- a savanyúságkészítés (saját termelésű alapanyagból), lásd: 103903
- a pattogatottkukorica-, pirítottnapraforgómagkészítés (nem saját termelésű alapanyagból), lásd: 103904
- a pattogatottkukorica-, pirítottnapraforgómagkészítés (saját termelésű alapanyagból), lásd: 103905
- az egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, tartósítás (saját termelésű alapanyagból), lásd: 103910
- a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd: 106101
- a cukrozott (kandírozott) gyümölcs és dió gyártása, lásd: 108201
- a zöldséges készételek gyártása, lásd: 108501
- a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd: 108901
- a brikett, pellet gyártása élelmiszeripari feldolgozás hulladékából (pl. zöldségfélék héjából, szójababhulladékból) tűzelőanyag céljára, lásd: 162907
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
- gyümölcs, dió és zöldség tartósítása fagyasztással, szárítással, olajban, illetve ecetben tartósítva, konzerválással stb.
- a gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
- dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
- a dió pörkölése
- a diós ételek és tészták gyártása
- a zöldségből vagy gyümölcsből készült, romlandó, előkészített ételek, úgymint
- saláták: vegyes saláta, csomagolt saláta
- hámozott, összevágott zöldségek
- tofu (szójababsajt)
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd: 1032
- a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd: 1061
- a cukrozott (kandírozott) gyümölcs és dió gyártása, lásd: 1082
- a félkész zöldséges ételek gyártása, lásd: 1085
- a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd: 1089