Nyitólap
Új KATA adózás info vonal: +36 30 220 1100

Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |

102002 szakmakód:
Halfeldolgozás, -tartósítás (saját termelésű alapanyagból)
102002 szakmakód - Halfeldolgozás, -tartósítás (saját termelésű alapanyagból)

Ebbe a tételbe tartozik:
- a halak, puhatestűek előkészítése és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
- a halból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
- a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
- a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
- az alga feldolgozása
- a halak és halkészítmények főzése, füstölése, sózása, szárítása és egyéb kezelése
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 031101
- a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 101101
- a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 104101
- az állati eredetű olaj és zsír kinyerése, lásd: 104101
- a fagyasztott, kész halételek gyártása, lásd: 108501
- a halból készült leves gyártása, lásd: 108901

ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:

Itt tudja ellenőrizni, hogy ez a tevékenység engedélyköteles-e: 102002
1020 - Halfeldolgozás, -tartósítás (TEÁOR)

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése, és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
- a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
- a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
- a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
- a halfeldolgozás és -tartósítás feldolgozóhajókon, halászat nélkül
- a tengeri alga feldolgozása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 0311
- a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 1011
- a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 1041
- a fagyasztott, félkész halételek gyártása, lásd: 1085
- a halból készült leves gyártása, lásd: 1089