Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Húskészítmény gyártása (saját termelésű alapanyagból)
A 1013 - Hús-, baromfihús-készítmény gyártása TEÁOR alatti szakmakódok:
Baromfihús-készítmény gyártása (nem saját termelésű alapanyagból) (101302)
Baromfihús-készítmény gyártása (saját termelésű alapanyagból) (101306)
Hús-, baromfihús-készítmény gyártástól elkülönült füstölése (101303)
Húskészítmény gyártása (nem saját termelésű alapanyagból) (101301)
Húskészítmény gyártása (saját termelésű alapanyagból) (101305)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a szárított, a sózott, illetve a füstölt hús gyártása
- a húskészítmény gyártása:
- kolbász, virsli, szalámi, hurka, szafaládé, löncshús, húspástétom, főtt sonka és egyéb húskészítmények
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a kész, fagyasztott húsételek gyártása, lásd: 108501
- a húst tartalmazó leves gyártása, lásd: 108901
- a hús nagykereskedelmi értékesítése, lásd: 463201
- a húscsomagolás a gyártástól, kereskedelemtől elkülönülten, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett, lásd: 829201
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a szárított, a sózott, illetve a füstölt hús gyártása
- a húskészítmény gyártása:
- kolbász, virsli, szalámi, hurka, szafaládé, löncshús, húspástétom, főtt sonka stb.
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a kész, fagyasztott hús- és baromfihúsételek gyártása, lásd: 1085
- a húst tartalmazó leves gyártása, lásd: 1089
- a hús nagykereskedelmi értékesítése, lásd: 4632
- a húscsomagolás a gyártástól, kereskedelemtől elkülönülten, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett, lásd: 8292