Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |
Húsfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (saját termelésű alapanyagból)
A 1011 - Húsfeldolgozás, -tartósítás TEÁOR alatti szakmakódok:
Húsfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (nem saját termelésű alapanyagból) (101101)
Húsfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (saját termelésű alapanyagból) (101103)
Ebbe a tételbe tartozik:
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással
- a feldolgozás során nyert melléktermékek, a nyersbőr és irha valamint a nyírt gyapjú gyártása
- az állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása
- a friss vagy hűtött ehető állati belsőség kinyerése marha-, sertés-, juh-, kecske-, lóhúsból és más lófélékből
- a tímáripari bőrgyapjú gyártása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a nyers juhgyapjú és kecskeszőr termelése, lásd: 014501
- a baromfihús feldolgozása, tartósítása, lásd: 101201
- az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 101201
- a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd: 104101
- a gyártástól, kereskedelemtől elkülönült, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett húscsomagolás, lásd: 829201
ENGEDÉLYKÖTELES-e ez a szakmakód szám:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítása és csomagolása
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással
- a bálna leölése és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
- a vágóhídon a vágás, feldolgozás során nyert melléktermékek, a nyersbőr és irha valamint a nyírt gyapjú gyártása
- az állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása
- az állati belsőség előállítása
- a tímáripari bőrgyapjú gyártása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 1012
- a gyártástól, kereskedelemtől elkülönült, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett húscsomagolás, lásd: 8292
- a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd 1041