Nyitólap |

Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |

561005 szakmakód:
Falatozó (büfé), melegkonyhás büfé

A 5610 - Éttermi, mozgó vendéglátás TEÁOR alatti szakmakódok:

Egyéb üzlethez nem kötött vendéglátás (561004)

Éttermi, cukrászdai szolgáltatás (561001)

Falatozó (büfé), hidegkonyhás büfé szolgáltatás (561006)

Falatozó (büfé), melegkonyhás büfé (561005)

Palacsinta-, lángos-, pizzasütés (561003)

Pecsenye és más húsalapú készítmény sütése (561002)

Sörözői vendéglátás (melegkonyhás) (561007)

5610 - Éttermi, mozgó vendéglátás (TEÁOR)

Ez a szakágazat magában foglalja a fogyasztók kiszolgálását étellel úgy, hogy felszolgálják nekik, mialatt ők ülnek, vagy a fogyasztók kiszolgálják saját magukat a kitett ételekből (svédasztal), vagy elfogyasztják a kész ételt az adott helyiségben, vagy elviszik onnan, vagy akár kiszállíttatják. Idetartozik még az ételek elkészítése és felszolgálása azonnali közvetlen fogyasztásra motoros vagy nem motoros járműből, vagy élelmiszer-szállító kocsiból.

Ebbe a szakágazatba tartozó szolgáltatás helye:
- az étterem
- az önkiszolgáló étterem
- a gyorsétterem
- a pizzaszállító
- az előre elkészített és csomagolt ételek elfogyasztására alkalmas étkezőhely
- a fagylaltos kocsi
- a mozgó élelmiszer-szállító
- az ételkészítő piaci bódé
- a közlekedési eszközben működő étterem, bár, ha elkülönült egységként üzemel

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- az ételek kiskereskedelmi értékesítése automatán keresztül , lásd: 4799
- a koncesszióval működő kedvezményes étkeztetés (közétkeztetés), lásd: 5629