Nyitólap |

Szakmakódok kezdőbetűi: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z |

103910 szakmakód:
Egyéb zöldségfeldolgozás, -tartósítás (saját termelésű alapanyagból)

A 1039 - Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás TEÁOR alatti szakmakódok:

Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (103901)

Egyéb zöldségfeldolgozás, -tartósítás (saját termelésű alapanyagból) (103910)

Gesztenyemassza-készítés (nem közvetlen fogyasztásra) (103908)

Gesztenyemassza-készítés (nem közvetlen fogyasztásra, saját termelésű alapanyagból) (103909)

Kukoricafőzés (árusítás nélkül) (103906)

Kukoricafőzés (árusítás nélkül, saját termelésű alapanyagból) (103907)

Pattogatottkukorica-, pirítottnapraforgómag-készítés (103904)

Pattogatottkukorica-, pirítottnapraforgómag-készítés (saját termelésű alapanyagból) (103905)

Savanyúságkészítés (nem saját termelésű alapanyagból) (103902)

Savanyúságkészítés (saját termelésű alapanyagból) (103903)

1039 - Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás (TEÁOR)

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
- gyümölcs, dió és zöldség tartósítása fagyasztással, szárítással, olajban, illetve ecetben tartósítva, konzerválással stb.
- a gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
- dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
- a dió pörkölése
- a diós ételek és tészták gyártása
- a zöldségből vagy gyümölcsből készült, romlandó, előkészített ételek, úgymint
- saláták: vegyes saláta, csomagolt saláta
- hámozott, összevágott zöldségek
- tofu (szójababsajt)

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd: 1032
- a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd: 1061
- a cukrozott (kandírozott) gyümölcs és dió gyártása, lásd: 1082
- a félkész zöldséges ételek gyártása, lásd: 1085
- a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd: 1089